Novinky

Toyota C-HR v Americe brzy skončí

Toyota oficiálně oznámila, že aktuální modelový rok (2023) crossoveru C-HR bude tím posledním, který se bude v USA a Kanadě prodávat. To znamená, že někdy koncem jara skončí současně s ukončením výroby současné generace. Zájemci o crossover této velikosti se tak budou muset spokojit s mnohem konzervativnější Toyotou Corolla Cross. Jenže to vypadá, že jim to vůbec nebude vadit.

Za zaříznutím C-HR totiž téměř jistě stojí právě crossover se jménem nejprodávanějšího auta planety. Do prodeje šel před koncem loňského roku a v tom současném se (leden-listopad) již v Americe prodalo více než 50 tisíc exemplářů. C-HR paběrkuje pod 12 tisíci, kam spadla z loňských téměř 36 tisíc. Ale i bez Corolly Cross má zájem o C-HR klesající tendenci, v roce 2018 se prodalo téměř 50 tisíc, o rok později skoro 49 tisíc a v roce 2020 jen 43 tisíc.

Je zřejmé, že americké zákazníky oslovila podobně velká Corolla Cross prostorností a praktičností. V Evropě ale C-HR ohrožena není, příští rok bude představena druhá generace, jejíž příchod avizuje koncept C-HR Prologue.