Novinky

Honda Civic e:HEV je Japan Performance Car of the Year!

Aktuální ročník japonské odborné ankety Auto roku 2022/2023 už zná celkového vítěze, pro nás je v tuhle chvíli mnohem zajímavější dílčí titul Japan Performance Car of the Year 2022/2023, tedy Výkonné auto roku, vůbec poprvé v historii ankety udělené japonskému automobilu. Jeho držitelem je vůz, jenž lze normálně koupit u nás – hybridní Honda Civic e:HEV, poháněná primárně elektromotorem o výkonu 184 koní! Jako jede ten fastback fakt slušně, ale Performance Car of the Year?

Porotci na autě ocenili, že jde o „sportovní sedan se sofistikovaným pohonem, jenž vytvořil moderní a inteligentní jízdu. Při zachování výkonu minulé generace zajišťuje e:HEV jak vzrušující jízdu, tak ekologické výkony.“ Ale Civicu e:HEV samozřejmě významně pomohlo, že jej Honda nominovala společně s Civicem Type R. 😉 Ten byl bezpochyby hlavním důvodem získání titulu, porota si libovala v kvalitě podvozku, designu karoserie i přeplňovaným motorem VTEC, jenž uspokojí nejen na okruhu, ale i při jízdě po městě. Úplně zadarmo to ale samozřejmě Civic e:HEV nedostal, protože i jeho schopnosti na silnici dnes nemají kategorii kompaktů konkurenci.

Není známo, kolik novinek bylo letos nominováno na JPCOTY, ale civicy musely změřit síly minimálně se sportovním kupé Nissan Z, jenž se dostal do finále letošní ankety JCOTY. Titul Japan Performance Car of the Year přichází v roce, kdy Civic slaví 50 let existence a současně již 25 let jezdí po silnicích sportovní modely Type R.

Jeden myslel na “Honda Civic e:HEV je Japan Performance Car of the Year!

  • „Moderní inteligentní jízda“, „ekologické výkony“, bože to je na blití…

Komentáře nejsou povoleny.