Nezařazené

Mugen představil úpravy pro Hondu ZR-V

Nový kompaktní crossover Honda ZR-V se začne kvůli problémům s dostupností čipů prodávat až v dubnu (v Japonsku, jestli se posune i příchod do Evropy, zatím není známo), Mugen je ale už celý nedočkavý, aby nám ukázal své úpravy novinky. jeho kreace pro lednový Tokyo Auto Salon 2023 si sice zatím říká ZR-V Concept, ale je jasné, že se jedná o hotové auto.

Tentokrát vidím úpravu Mugenu tak 50:50, některé díly jsou super, některé ne. Ale možná překvapivě mi nejvíc vadí …polepy. 😀 Vymyslel moc pěkný splitter předního nárazníku, který přidává autě na agresivitě, zajímavá je i výplň masky, přidávající vodorovné lamely, i když mi ta původní se svislými k autu sedí víc. Pod prahy jsou zajímavě tvarované lišty, na zrcátkách se objevila (u někoho nepopulární) žebra a kola Mugen MDC známe už z 10. generace Civiců. Vzadu najdeme čtyři koncovky výfuku v sériovém nárazníku, opatřeném navíc bočními spoilery. Těmi si popravdě řečeno nejsem úplně jistý, ostatně podobný díl kazí i úpravu Civicu 11G.

Na střešním křídle se objevila decentní lišta a pod zadním oknem se nad svítilnami objevilo „obočí“. Nejdřív jsem si říkal, že to se také moc nepovedlo, ale čím déle na to koukám, tím mi to přijde zajímavější je to takové správně přidrzlé, . 😉 Asi bych to potřeboval vidět bez těch černých polepů a ozdob zadního nárazníku. Chybí klasické ofuky, ale ty na teaserové fotce byly, takže o ně určitě ochuzeni nebudeme. 😉

Mimochodem – Mugen slíbil na TAS 2023 i úpravu Civicu Type R FL5, tu ale asi ukáže až na místě nebo někdy krátce před výstavou.