Novinky

Toyota chystá crossover s označením Century!

Také si myslíte, že použití jména Crown, jímž se desítky let honosily noblesní sedany, pro crossover je skoro svatokrádež? Pak určitě rádi uslyšíte, že crownem to nekončí. Z Japonska přišla zpráva, že se Toyota chystá stejným způsobem parazitovat i na superluxusní limuzíně Century! Vyvíjí se prý crossover Century, jenž ale (prozatím) stávající sedan nenahradí, ale pouze doplní.

Základem pro Century X(?) by měl být model Highlander, jeho sedmimístné uspořádání ale samozřejmě bude přetvořeno v královskou nabídku místa pro cestující ve druhé řadě sedadel. Crossover Century by měl mít délku přibližně 5,2 m a rozvor kolem 3 m a to při šířce 1,95 m a výšce 1,75 m, bude tak samozřejmě větší, než model Land Cruiser. Motor V12 už je pochopitelně dávno historií a nepočítá se ani s V8 5.0 od Lexusu, pohon základní verze by měl dostat na starosti dvěma turby přeplňovaný V6 3,5 l z Lexusu LS500 a alternativou bude zatím blíže nespecifikovaný hybrid; ten ze současného century to patrně také nebude…
Stále je tu však šance, že se tyto informace oficiálně nepotvrdí…

Jeden myslel na “Toyota chystá crossover s označením Century!

  • Jsem zvědav, jestli z toho bude taky taková bezpohlavní nuda jako z Crownu. Tohle Century bych chtěl ještě víc, než dřív, to auto je nádherný, nadčasový, naprostá definice tradičního luxusu. V podstatě neexistuje na světě nic, co by tomu mohlo konkurovat, i ta nejdražší konkurence je postmoderní nuda, která se snaží vypadat cool, ale za pár let to bude designově v propadlišti dějin. Z tohohle bude dýchat ultimátní luxus i za 20 let. Toyota by to měla udělat LHD.

Komentáře nejsou povoleny.