Novinky

Mitsubishi: novinky pro TAS 2023

Mitsubishi představilo své exponáty pro tuningový Tokyo Auto Salon, k vidění bude letos devět aut, přičemž většina z nich spadá do kategorie minivozů kei. Nejčerstvější novinka Tří diamantů v portfoliu, minivan Delica Mini, bude zastoupena hned třikrát, k vidění bude produkční model, vybavený běžně dostupným originálním příslušenstvím, společnost mu budou dělat koncepty Coleman a Snow Survivor. Jak prozrazuje název, ten první byl vytvořen ve spolupráci se známou outdoorovou značkou a je přizpůsoben pro výlety mimo zpevněné cesty. Hnědobéžový vůz dostal pneumatiky s hrubším vzorkem, střešní nosič, zástěrky a grafiku s logem Colemanu na boky. Také Snow Survivor cílí na vyznavače pobytu na čerstvém vzduchu, terénní obutí doplňuje ocelový bull bar na přední nárazník, ještě větší zahrádka na střechu a vrstevnicová grafika na karoserii. Oba vozy jsou dvoumístné, mají totiž vzadu namontován úložný systém.

Doplňuje je koncept Mitsubishi Minicab Mieve B-Leisure Style II, jenž je opravdový elektrický univerzál – je vybaven skútrem a rybářskou sadou, aby si majitel mohl odpočinout od práce – interiér je totiž přetvořen do podoby mobilní kanceláře. Snad budou později k dispozici další fotky. Poslední kei je Mitsubishi eK Cross EV Smooth x Tough, novopečené japonské auto roku dostalo „crossover tuning“, zahrnující také terénní obutí, bull bar a střešní nosič, to vše v kombinaci s matným lakem karoserie.

Co se normálních aut týče, minivan Delica D:5 se opičí po minidelice a také přichází ve verzi Snow Survivor podle obdobného receptu. SUV modely Outlander PHEV a Eclipse Cross PHEV se představují ve specifikaci Black Edition a navrch jsou také doplněny originálním příslušenstvím jako jsou deflektory oken nebo střešní nosič. Posledním do party je závodní verze pick-upu Triton, jež vloni vyhrála hned první závod, v němž se ukázala – Asia Cross Country Rally 2022.