Novinky

Honda Civic e:HEV Sports Accessory: ve stylu Type R

Honda na výstavě Tokyo Auto Salon vystavila kromě konceptu Civicu pro Super GT také vůz s označením Civic e:HEV Sports Accessory Concept, jenž výchozímu hybridnímu autu přidává řadu stylistických prvků, inspirovaných sportovní verzi Type R. Civic současné 11. generace má na JDM k dispozici originální příslušenství už od podzimu 2021, ale studie Civic e:HEV Sports Accessory přináší nový, výraznější bodykit a je pravděpodobné, že se dostane do nabídky divize Honda Access. Doufejme, že i u nás, civicu velmi sluší.

Sports Accessory Concept přináší nový lip předního nárazníku, deflektory před zadními koly, doplňující stávající lištu pod prahy, nástavec zadního nárazníku a křídlo na páté dveře, které vypadá lépe, než to tajpárové. Všechny díly bodykitu jsou lakovány černě, stejně jako střecha a doplňuje je sice už existující design 18palcových příplatkových kol, ale ta jsou nově také komplet černá.

V expozici Hondy na TAS 2023 byly vystaveny také dva vozy od Mugenu, koncept upraveného Civicu Type R s sada úprav pro Hondu ZR-V.