Novinky

Lexus LBX Morizo RR: crossover s technikou GR Yarisu

Lexus na Tokyo Auto Salon 2024 představil koncept LBX Morizo RR. Pod karoserii klasického LBX, odvozeného od Yarisu Cross, je instalována technika modernizovaného hot hatche GR Yaris, tedy tříválec 1,6 l o výkonu 305 k a točivém momentu 400 Nm, stálý pohon všech kol a nový osmistupňový automat Direct Shift Transmission.

Na vzniku auta se prý podílel sám „Morizo“ Akio Toyoda a ten si asi potrpí na sleepery, protože LBX svůj potenciál umně schovává. Má pouze tmavou masku se žlutým proužkem, žluté třmeny, 19″ kola a pozměněný zadní nárazník s difuzorem. Poslední změnou jsou sportovní přední sedadla a hliníkové pedály. Lexus zatím neplánuje výrobu, ale jak je vidět, takové auto by velmi snadno mohlo vzniknout.

4 komentáře: „Lexus LBX Morizo RR: crossover s technikou GR Yarisu

  • Za mě super! LBX se mi líbí moc, ale poho a cena jsou úplně mimo. Tohle by samozřejmě v dnešní době nejspíš stálo kvůli ekofašounům nesmysl, ale v době normální by to bylo velice zajímavé autíčko. Škoda.

    • Vzhledem k tomu, jak zoufalé má Lexus v Evropě portfolio, ostré LBX by bylo fajn.

      • Zatím LC pořád jezdí a ten zbytek holt cílí na uživatele, stejně jako konkurence – se podívej, co se děje u BMW nebo MB, prostě to jde do kytek všechno, akorát u Lexu to nabralo hybridizací grády už dřív. Němcům to kurvení chvíli trvá, protože jdou rovnou do uhláků. Benzínové LBX je v Evropě sci-fi.

        • O hybridy úplně nejde, spíš o existenci nějakého auta s potenciálem zábavnosti, co nestojí jako rodinný dům. 😀 Takže malé, ne až tak těžké a ne až tak vysoké LBX by v tomto ohledu posloužit mohlo. Že se to nestane, je jasné.

Komentáře nejsou povoleny.