Novinky

Honda na SEMA 2019: tuning patří i na CR-V

Tak – a máme tu poslední díl honďácké trilogie z aftermarketové výstavy SEMA, po úpravách trojice Civiců Si a modifikovaných klasických modelech přichází na řadu klíčové SUV a také truck. 🙂

Také faceliftovaná Honda CR-V má právo na úpravy, i když v tomto případě se nešlo cestou snižování světlosti a swapování (i když za pokus by to stálo 😉 ). Individualizaci dvou exemplářů CR-V dostala na starost firma Jsport a mají auto stylizovat do role „víkendového bojovníka“ a „dobrodruha“.

Honda CR-V Do je ten zmíněný „weekend warrior“ – auto, které zvládne každodenní ježdění po městě a o víkendu doveze posádku někam do přírody, kde lze přeskočit na kolo Cannondale, umístěné ve střešním nosiči, nesoucím také střešní box. Auto má o 36 mm větší světlost, prahové nášlapy, a 17″ kola KMC s off-roadovým obutím Nitto Terra Grappler.

Honda CR-V Dream jde ještě dál a dělá z japonského SUV bezmála expediční vozidlo. I zde se zvyšoval podvozek o 36 mm a osazovaly nášlapy, ale navíc přibyl modifikovaný přední nárazník se spodním rámem, střešní nosič se stanem Roofnest Falcon, na víku pátých dveří se objevila rezerva a kola KMC nazula ještě drsnější gumy Nitto Ridge Grappler. V kufru byl navíc instalován organizér včetně výsuvné ledničky.

Honda Ridgeline HFP Concept je pokusem na sportovní úpravy specializované divize Honda Performance Development zabrousit do oblasti lifestylových modifikací. Ridge byl zvýšen a rozšířen, na 18″ kolech jsou též off-roadové pláště a na ložné ploše se v držácích Thule objevily dvě jízdní kola Fuji a nad nimi v rampě Xsporster stan Kukenam 3. Komplet pak vylepšují další různé doplňky z běžně dostupného programu originálního příslušenství. Jiný vytuněný Ridge se mimochodem ukázal na SEMA i vloni.

Posledním exponátem je Honda Rally Passport, popracovní aktivita nadšenců z ohijského Honda R&D. Projekt má ukázat terénní schopnosti i výkonnostní potenciál sériové Hondy Passport. Zúčastnil se rychlostní zkoušky ve třídě Limited 4WD podniku Southern Ohio Forest Rally, pořádaném organizací American Rally Association. V závodě skončil druhý ve třídě a 12. ze 75 účastníků celkově.