Novinky

Honda Vezel Modulo X: tovární tuning pro HR-V

Honda představila modernizovanou verzi crossoveru HR-V už před více, než rokem (však už jsem zvládl otestovat verzi Sport s manuálem, Sport s CVT i standardní provedení), teprve nyní se však v Japonsku představuje speciální edice Vezel Touring Modulo X a Vezel Hybrid Modulo X od stejnojmenné divize pro tuning.

Úpravu Modulo X lze pořídit jak s motorem 1.5 Turbo (a CVT), což je samozřejmě ideální motorizace, ale také s hybridem i-DCD, kombinovaným se sedmistupňovou dvouspojkou. V tomto případě si lze vybrat i mezi pohonem všech nebo předních kol, turbomotor se nabízí pouze s FWD.

Úpravy jsou primárně optické – auto dostalo speciální masku chladiče a přední nárazník, LED mlhovky, stříbrný lip a nový zadní nárazník. Lemy blatníků, prahové nástavce, střešní ližiny a křídlo jsou černé, stejně jako kola – 18″ pro FWD a 17″ pro AWD. Stříbrná barve se ale objevuje opět na imitaci difuzoru.

Interiér dostal černé obložení sloupků a čalounění stropu, na podlaze nechybí značkové koberečky, ale hlavně tu najdeme sportovní sedadla Modulo X s lepším bočním vedením a semišovým čalouněním. Vezel Modulo X se prodává pouze ve čtyřech barvách karoserie – modré, bílé, červené a černé. Funkční úpravy pak doplňují ještě pružiny se sportovnější charakteristikou.