Novinky

Honda: vrátí se slavná Integra!(?)

Co si budeme povídat – byly doby, kdy jsem zarytě věřil všemu: že Honda udělá nástupce S2000, že Honda udělá další Prelude, že Acura bude mít babyNSX, že Honda oživí CRX, že se vrátí NSX, že, že, že… Moc z toho nevyšlo, ten předposlední případ nedopadl, jak jsme asi čekali a ten poslední (alespoň pro někoho) také ne. Teď už vím, že budeme rádi, když Honda vůbec přežije šílenství, spojené s elektrifikací a že v nabídce udrží alespoň Civic Type R. Ale i přesto se teď objevila informace, které dávám docela dobré šance, protože ačkoli působí na první pohled dost nereálně, dává vlastně docela smysl.

Tahle spekulace se objevila na amerických fórech trošku překvapivě poté, co se na net dostaly fotky příští generace Civicu Type R a jejím základem bylo, že to vlastně není Civic Type R, ale …nová Acura Integra!

Vzniklo to celé tak, že jedna paní povídala, že Acura plánuje vrátit do nabídky model Integra (důvěryhodnost této informace nelze ověřit). A při pohledu na fastback siluetu auta (a odmyslení žehlicího prkna nad zadním oknem) se nedivím, že v tom někdo viděl právě náznaky kultovního modelu. No a když si kdosi všiml, že auto má volant z Acury RDX, senzace byla na světě. 😉

Samozřejmě je to (téměř jistě) nesmysl maskovaný fastback je jasnou evolucí Civicu X a přestože kamufláž schová hodněm chybí tu klasické markanty Acury, jako jsou světlomety Jewel Eyes nebo tvar zadních světlometů. Ale to ještě neznamená, že Acura integru opravdu nepřipravuje.

Poté, co si dá Acura pauzu od útoku na luxusní třídu sedanů, téměř jistě bude pokračovat s kompaktním sedanem, pokračovatelem modelu ILX. Jednak se (na svůj věk) až překvapivě dobře prodává, druhak ke značce láká spoustu mileniálů a dalších mladých zákazníků. A vzhledem k tomu, že se ještě nedávno vážně hovořilo o přejmenování RLX na Legend, je docela dobře možné, že Acura zapomene na ILX s sedan se opravdu vrátí jako novodobá Acura Integra!

Předpoklady by pro to auto mělo – atraktivní design ve stylu konceptu Type S a nového TLX, výkonný dvoulitrový turbomotor (a dost možná dokonce i V6 Turbo pro Integru Type S) a vlastní platformu, která by měla být lepší, než ta pro civic. Prostě léta kompromisů by byla zapomenuta a s restartem značky Acura by se vrátil i sedan, který pomohl před čtvrtstoletím vybudovat tomuto brandu jeho image. Tak držme palce, aby to tak opravdu dopadlo. 🙂

8 komentářů: „Honda: vrátí se slavná Integra!(?)

  • Let’s keep on dreaming 😉

    • Jak to říkal pan Honda? „The day I stop dreaming is the day I die.“ 😉

    • jn, tesne pred docetenim a nez jsem sescroloval sem, jsem si taky rikal… Kingu: power of dreams… tohle motto ma uz jinej vyznam dneska.

      • bitkar: správný Hondař už léta ví, že to marketéři jen špatně poskládali – The Power of Dreams byl omyl, správně mělo být Dreams of Power. Ale tiskly to v Číně a všude to bylo blbě, tak už se jim to pak nechtělo předělávat:-)

    • To by v případě Acury nemělo vadit. Honda City je taky auto i motorka. 😉

Komentáře nejsou povoleny.