Novinky

Honda Accord: první teasery nové generace

Zatímco u nás model Accord skončil 8. generací, která byla ve skutečnosti pro Evropu modifikovanou Acurou TSX, v Americe accord jede dál a Honda teď začala odhalovat novou, už jedenáctou generaci tohoto populárního sedanu. Máme k dispozici tři teaserové fotografie, ukazující masku chladiče a přední světlomety, kompletní záď a (12,3″) displej infotainmentu, pěkně nám tak doplňují před časem zveřejněné patentové nákresy.

Jedenáctkový Accord změnil masku chladiče, typický šestiúhelník se otočil a nově se rozšiřuje směrem dolů, takže se dá říct, že se doplňuje s novým ZR-V(HR-V), CR-V však má masku klasickou, takže stylová nejednotnost pokračuje… Záď s výrazným „světelným podpisem“ působí moderně, což je dobrá zpráva, protože na patentových nákresech působí dost nudně; nakonec to tedy možná nebude tak zlé. Všimněte si také, že auto úplně přišlo o chromové ozdoby přídě i zádě, zůstanou patrně pouze na lemu bočních oken. Sama Honda popisuje novinku jako „sportovní, moderní, chytrou a komfortní, s elegantním designem.

Honda také slibuje „fun-to-drive hybrid“, jenž bude zcela jistě odvozen od Civicu e:HEV. Alternativou pak bude zcela jistě dvoulitrový turbomotor DOHC VTEC, základem nabídky určitě zůstane benzinový 1.5 DOHC VTEC Turbo. Oficiální představení auta proběhne v listopadu.

Jeden myslel na “Honda Accord: první teasery nové generace

  • Zatím to vypadá zepředu i zezadu zatraceně dobře.

Komentáře nejsou povoleny.