Novinky

Honda CR-V (2023): nová generace na nových fotkách

Šestá generace modelu CR-V byla představena už vloni v létě, ale Honda nám poslední dobou nějak šetří s fotografiemi (viz obdobnou situaci u accordu), takže galerie nebyla zrovna obsáhlá, viz odkaz níže. Teď už se CR-V několik měsíců v Americe prodává a počet dostupných snímků se nám trošku zvýšil. Design Hondy CR-V MY2023 je opravdu velmi povedený, o čemž bychom se měli již brzy přesvědčit i v Evropě, kam by se nové céervéčko s hybridním pohonem e:HEV.

Honda CR-V e:HEV s atmosférickým dvoulitrem má v Americe kombinovaný výkon 207 koní, z toho 2.0 DOHC VTEC dává 147 k při 6100 otáčkách a 187 Nm při 4500/min, elektromotor pak 188 k v rozmezí 5000-8000 otáček a 335 Nm v intervalu 0-2000/min), ale tam je metodika výpočtu trochu jiná, u nás bude papírový výkon zřejmě elektrických 188 k. Do Evropy se bude CR-V nejspíš dovážet z Číny, kde jej vyrábí společnost Dongfeng-Honda, protože v Japonsku se tento model už nenabízí. Nové fotky z USA mimochodem ukazují i některé prvky příslušenství – prahové nástavce, větší střešní křídlo nebo plastové nástavce blatníků, respektive kompletní stylingový HPD Package.


Mimochodem – dalšími letošními novinkami Hondy pro Evropu by měly být sportovně laděný kompaktní crossover ZR-V a elektrický crossover na bázi HR-V s označením e:Ny1.

3 komentáře: „Honda CR-V (2023): nová generace na nových fotkách

  • Honda už by se mohla konečně sjednotit a dodávat s jedním pohonem stejný „ovladač“ automatu :-/

    • Nevím, podle jakého klíče to vybírají, ale předpokládám, že to je jako se zbytkem auta – záleží na tom, co se víc líbí šéfovi vývoje modelu. 😉

      • Taky je zajímavý, že ty s „šaltpákou“ můžou dát za jízdy neutrál, kdežto u tlačítkové v C11g se mi to nepodařilo.

        Plus ještě k tomu výkonu, jak udávaj v US. Pořád jsem totiž nepochopil režim u e:HEV, kdy ti svítí ozubený kolečko, tj. přímej pohon spalováku a k tomu teče proud z baterie. To by totiž znamenalo, že se tam logicky dá „něco“ sečíst jako u paralelního hybridu. Jenže Honda spousta informací neříká nebo snad tají???

Komentáře nejsou povoleny.