Novinky

Honda představila exponáty pro TAS 2024

Honda ukázala, na jaká auta bude lákat návštěvníky do své expozice na Tokyo Auto Salon 2024. Nejzajímavější novinkou je koncept crossoveru, ale proč nezačít accordem. 😉 Sedan Accord se představil ve verzi e:HEV Sports Line a příjemné je na něm to, že je kompletně poskládán z originálního příslušenství, je tedy možné si přesně takové auto pořídit. Má tmavá 19″ kola, decentní spodní bodykit v černém lesklém laku a stejné provedení má i maska chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek a křidélko na víku kufru. Mimo to má ještě na předním blatníku nějaký černý dekor. V katalogu jsou i deflektory oken, ty ale vystavený exponát nemá.

A teď k hlavní novince – malý crossover Honda WR-V, jenž jde do prodeje v březnu, se zúčastní se studií WR-V Field Explorer Concept. I ten byl měl být vybaven díly Honda Access, ale není v tuto chvíli jasné, zda bude k dispozici vše, co auto má. Hlavně tedy černá lamela masky chladiče s trojicí LED světel a nová černá maska s nápisem Honda místo loga. Černě lakované jsou i domečky mlhovek, spodní bodykit, zrcátka, střešní nosič, optika světlometů a zadních svítilen, ozdobný prvek pod A sloupkem a kola. Ta jsou obuta do terénních pneumatik.

Doplní je Civic Type R FL5 Concept od Mugenu, tentokrát ve dvou variantách (mám pocit, že jej Mugen stále nenabízí), zbytek vystavených aut jsou pak závodní verze Civicu Type R – zřejmě už finální verze speciálu pro Super GT 2024 a varianta CNF-R pro třídu ST-Q Super Taikyu, experimentálně spalující uhlíkově neutrální palivo. Posledním CTR je vůz týmu Honda R&D Challenge, jenž vyhrál loňský ročník šampionátu Super Taikyu ve třídě ST2.