Novinky

Honda City: facelift pro rok 2024

Malý sedan Honda City (no, malý – už má spíš rozměry kompaktních modelů), určený primárně pro rozvojové trhy, dostal pro modelový rok 2024 jen pár lehkých modifikací, týkajících se vzhledu. Příď dostala nový nárazník a masku s tenčí chromovou lištou (ve verzi RS tmavou a doplněnou o voštinovou výplň masky). Nový je i zadní nárazník, což se projevilo mírným zvětšením celkové délky na 4580 mm (+27 mm), respektive 4589 mm u RS, šířka 1748 mm, výška 1467 mm a rozvor 2600 mm zůstávají beze změn, stejně jako kufr o objemu 519 l (410 u hybridu). Vzhled lze dále vylepšit pomocí dvou paketů Modulo. Interiér zůstává beze změn, došlo pouze k lehkým změnám ve specifikacích výbavových stupňů, všechny už mají mimochodem standardně sadu asistentů Honda Sensing.

Technika City se dost liší v závislosti na jednotlivých trzích. Motorizací je buď atmosférická patnáctistovka DOHC i-VTEC se 121 k a 145 Nm nebo litrový tříválcový motor VTEC Turbo s 122 k a 173 Nm, kombinované s 6MT nebo CVT, někde je k dispozici ještě pro verzi RS (Road Sailing) hybridní systém i-MMD se 109k elektromotorem s 253 Nm a atmosférickou patnáctistovkou s 98 k a 127 Nm, fungujícím opět primárně jako generátor. Kotoučové brzdy jsou k dispozici i pro nižší specifikace, než je sportovní RS.

Jen pro připomenutí – technický základ Hondy City (jenž se postupem času odlišil od modelu Jazz), posloužil pro nový crossover Honda Elevate, jenž by se měl stát globálním modelem a tím pádem by se měl dostat i do Evropy.